Email:

info@fx-prevent.com 

Tel:

+31(0)174 64 83 00

FX Prevent is trots om de voltooiing van een LOX® Fire Prevention-systeem aan te kondigen, in opdracht van de Belgische voedselproducent VANDEMOORTELE, in Athies, Frankrijk.
Vandermoortele is een Belgisch familiebedrijf dat is opgericht in 1899. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in banketproducten, culinaire oliën en vetten.
Vandemoortele is in een eeuw uitgegroeid tot een echt internationaal voedingsbedrijf. Dit dankzij hun toewijding aan authentieke gerechten, voedseltraditie en technologie.
Vandemoortele benaderde FX Prevent met het verzoek om een ​​LOX® zuurstofreductie – brandpreventiesysteem voor het gekoelde hoogbouwmagazijn van hun moderne productiefaciliteit in Athies, Frankrijk, te ontwerpen en te bouwen.
Omdat het een volautomatisch magazijn is dat werkt op temperaturen onder het vriespunt, erkent Vandemoortele het belang van het nemen van de best mogelijke preventieve maatregelen om hun investering en hun werknemers te beschermen tegen mogelijke branduitbraken.

Omdat omgevingslucht extreem droog is in gekoelde magazijnen, is de kans op branduitbraken, als gevolg van een mogelijke storing van automatiseringsapparatuur of het zich veel sneller verspreiden van vonken, hoger.
Het is daarom van groots belang om het magazijn te beschermen door het zuurstofniveau te verlagen tot 16,8%, waarbij verbranding bijna onmogelijk wordt.
Een van de belangrijkste redenen waarom Vandemoortele voor het LOX-brandpreventiesysteem koos, was de ongeëvenaarde energie-efficiëntie van onze HP-PSA-stikstofgenerator units. Deze zijn tot 50% energie-efficiënter dan concurrerende units die membraantechnologie of conventionele PSA-technologie gebruiken en hebben ook een veel langere levensduur.
De gekozen oplossing was een redundante N + 1-installatie met behulp van onze nieuwste generatie stikstofproductie-units.
De LOX®-stikstofgenerators hebben een zeer compact en flexibel ontwerp dat zeer efficiënte systeemschaling mogelijk maakt.
Het 30 meter hoge magazijn heeft een totaal volume van ongeveer 63.000 m3. Rekening houdend met de invoer en uitvoer van het magazijn en de inherente luchtlekkage, hebben we een LOX® zuurstofreductie- brandpreventiesysteem ontwikkeld en gebouwd, waarmee 465 m3 stikstof (in gasvorm) per uur kan worden geproduceerd.
Onze stikstofproductie-units zijn gebouwd met alleen hoogwaardige onderdelen. Het ontwerp van de units maakt de toegang tot de onderdelen eenvoudig, wat de uitvaltijd tijdens onderhoudswerkzaamheden vermindert.
Het systeem bestaat uit 4 stikstofproductie-units die samenwerken om een ​​luchtstroom van 465 m3 per uur met een stikstofgehalte van 95% te garanderen.
Door de hypoxische lucht (95% stikstof) in het koelvrieshuis te pompen, wordt het zuurstofniveau verlaagd tot 16,8% en dit wordt te allen tijde automatisch op niveau gehouden.
De persluchttoevoer die nodig is voor de LOX® stikstofgeneratoren, worden geleverd door twee compressoren om N + 1-redundantie (55 kW / h compressor + 30 kW / h compressor) te bereiken. De reservecapaciteit wordt verzorgd door de persluchtvoorzieningen van de fabriek. De lokale persluchtvoorziening is geleverd door FX-Prevent en omvat drogers, filters en olie-waterafscheiders voor de geproduceerde stikstof. De perslucht is geconditioneerd om te voldoen aan de ISO-kwaliteitsnormen ISO 8573-2010-15 / A01-B04-C01. De HP-PSA-stikstofgeneratoren brengen het dauwpunt van de geproduceerde stikstof verder tot -70 ° C.
Om het zuurstofniveau in het beschermde gebied goed te kunnen bewaken, heeft FX Prevent ook twaalf OX Precision Oxygen Sensors in het beschermde gebied geïnstalleerd, evenals nog 5 OX-sensoren in de aangrenzende kamers en de technische ruimte.
Deze onderhoudsvrije low-drift zuurstofsensoren gebruiken zirkoniumdioxide-elementen, uitgerust met 5-punts kalibratie, zijn niet gevoelig voor barometrische drukveranderingen en hebben een nauwkeurigheid met een tolerantie van slechts 0,1%;
Het systeem beschikt ook over 5 LCD-schermen (met zuurstofniveau-aflezing) gemonteerd naast de deuren in aangrenzende ruimtes en 1 LCD-display (met zuurstofniveau-aflezing) in de technische ruimte.
Voor een optimale bewaking van het systeem zal de LOX®-regelunit, die alle sensoren centraliseert en de stikstofproductie-units aanstuurt, samengevoegd worden in het centrale brand- en gebouwbeheersysteem van de klant
Vanwege de energie-efficiëntie van onze LOX® stikstofproductie-units en hun lange levenscyclus, zijn wij er van overtuigd dat Vandemoortele de laagst mogelijke totale eigendomskosten voor dit systeem zal bereiken. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken aan toekomstige projecten.
Als u meer wilt weten over de Vandemoortele en hun kernactiviteiten, bezoek dan hun website.

http://www.vandemoortele.com/
FX Prevent – After Sales Services
Klanttevredenheid en de kwaliteit van ons werk zijn onze topprioriteiten bij het werken met onze klanten. Bij FX Prevent hebben we ons eigen ervaren installatie- en serviceteam bestaand uit hoog opgeleide servicetechnici (VCA gecertificeerd) die het onderhoud van de LOX brandpreventie systemen en perslucht installaties kunnen uitvoeren.
We bieden diverse onderhoudsmodellen aan, op basis van een uurtarief of in de vorm van een onderhoudscontract voor zowel in Nederland als daarbuiten. Ook hebben we een samenwerkingsverband met betrouwbare serviceteams in verschillende landen om zo onnodige onderhoudskosten voor onze klanten te voorkomen.
Voor meer informatie over de LOX® brandpreventie systemen en hun toepassingen in vrieshuizen (gekoelde opslag), kunt u contact met ons opnemen.
Neem contact met ons op

24uur Service-line

Met onze 24/7 service dienst staan wij dag en nacht klaar en bieden wij u de service en kwaliteit die mag verwachten.

Preventie en niet blussen!

Een proactieve aanpak die vermindert uw risico’s en versterkt uw bedrijfscontinuïteit

Milieu vriendelijk

Onze innovative brandpreventiesystemen zijn veilig voor mens en milieu!

Innovatie, kwaliteit en flexibiliteit

Al onze producten worden ontwikkeld en samengesteld in onze eigen fabriek in Honselersdijk en kenmerken zich door innovatie en kwaliteit.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

© 2019 FX Prevent