Het meest betrouwbare en energiezuinige zuurstofreductie brandpreventiesysteem voor Koel- en vrieshuizen.

 

LOX® Low Oxygen systemen vertegenwoordigen de beste brandpreventie oplossingen beschikbaar voor koelvrieshuizen.

principle_active_fire_prevention-nl

Het zuurstofgehalte wordt verlaagd naar een punt waar de verbranding van dampen en/of materialen onmogelijk is geworden door het tekort aan zuurstof. Dit voorkomt het ontstaan van brand en explosies permanent.
Wanneer de beschermde ruimte constant geventileerd moet worden door bijvoorbeeld warmte en/of de luchtvochtigheid, kan ons LOX® systeem aangepast worden om samen te werken met het ventilatie systeem en de lucht conditioneren voordat het in de beveiligde ruimte wordt geblazen. Het LOX® systeem is geschikt elke willekeurige capaciteit, afhankelijk van de eisen van elk project.

Vanwege het extreem lage niveau van luchtvochtigheid is de kans op brand in een koel- vrieshuis extreem hoog, ondanks de temperaturen onder nul.

Een aantal specifieke voordelen voor het gebruik van een LOX® brand preventie systeem voor koelvrieshuizen zijn:

   • Permanent voorkomen van uitbraak en verspreiding van vuur;
   • Continue brandpreventie zonder dat bijvullen of vervanging nodig is, en indien wenselijk is het mogelijk een volledig redundant systeem te koppelen;
   • Verminderd risico op downtime veroorzaakt door brandschade;
   • Eenvoudigere en goedkopere installatie in vergelijking met traditionele brandblussystemen;
   • Milieuvriendelijk- Geen giftige of schadelijke stoffen worden gebruikt;
   • Geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen, mits de ruimte die beschermd moet worden een voldoende luchtdichtheid heeft dat het inzetten van zuurstofreductie effectief maakt;
   • De toegang voor werknemers tot de beveiligde ruimtes blijft behouden;
   • Een modulair ontwerp van het systeem betekent dat we een LOX® systeem kunnen bouwen voor zowel kleine als grote projecten;
   • Een zuurstofarme omgeving vertraagt oxidatie en vermindert de verslechtering van materialen en apparatuur;
   • Het brandpreventie systeem kan ook geconfigureerd worden om alleen de omgeving binnen de luchtdichte accu kasten te regelen, met een maximale energie-efficiëntie.

De reductie van het zuurstofniveau wordt bereikt door een geregelde inlaat van extra stikstof in beschermde ruimtes, waardoor een zuurstofarme atmosfeer wordt gecreëerd.

De beschermde ruimtes zijn nog steeds toegankelijk voor uw personeel omdat het zuurstofniveau wordt gereduceerd tot een niveau dat overeenkomt met het natuurlijke zuurstofniveau op een hoogte van 1.750 – 2.500 meter hoogte.
In tegenstelling tot traditionele brandblussystemen die pas gaan functioneren als de brand is uitgebroken (aanvangschade), zorgt de door de LOX® gecreëerde zuurstofarme omgeving ervoor dat er geen brand uit kan breken.
Het zuurstofniveau in de beschermde ruimtes kan ingesteld worden voor specifieke situaties en kan continu gemeten en aangepast worden met onze LOX® Controller.
Al onze beschermde ruimtes zijn uitgerust met een digitaal display bij de ingang, welke samen met andere informatie het actuele zuurstofniveau aangeeft.
De beschermde ruimtes zijn ook voorzien van een flitslicht en een alarmhoorn om de aanwezigen te waarschuwen bij onwenselijke situaties.
Onze systemen profiteren ook van onze eigen controle en monitor software met een automatisch e-mail notificatie-systeem. Dit maakt het mogelijk voor gebruikers om het systeem op afstand te monitoren en te besturen met behulp van een externe-bureaubladverbinding.
Alle gebeurtenissen worden ook geregistreerd door de besturingseenheid en worden automatisch doorgestuurd naar onze serviceafdeling en/of uw eigen Technische Dienst, afhankelijk van de gewenste service- en onderhoudsovereenkomst
De LOX® controller kan worden uitgerust met een UPS batterij Back-up & Overspanningsbeveiliger om volledige monitoringsmogelijkheden te garanderen, zelfs in het geval van stroomuitval.
De LOX® controller kan ook geïntegreerd worden in andere systemen, zoals: een compleet brandalarmsysteem en/of een gebouw controle- en management systeem.

OxygenReductionSystem-nl

High Performance PSA (HP-PSA)

Met het gebruik van PSA (pressure swing adsorption) technologie hebben FX PREVENT en PRESSCON een compleet nieuw systeem ontwikkeld (HP – High Performance) dat de nadelen elimineert die ondervonden werden bij een traditioneel PSA systeem. De HP technologie onderscheidt zichzelf door een geoptimaliseerde luchtstroom in het systeem en een uniek aandruksysteem voor het actieve kool. Deze verbeteringen zorgen voor een systeem dat milieuvriendelijk is met een aanzienlijke langere levensduur en een lager energieverbruik. Onze gepatenteerde compressiebuizen hebben minder dan 2m3 perslucht nodig om 1m3 van 95% zuivere stikstof te produceren. Naast het lage stikstofverbruik betekent dit ook dat bij het gebruik van een LOX® systeem een compressor met een lagere capaciteit gebruikt kan worden om de gewenste persluchthoeveelheid te bereiken.
In vergelijking tot de traditionele PSA technologie, biedt de HP-PSA een forse energiebesparing , en wanneer je dit vergelijkt met een membraan systeem kan een energiebesparing van wel 50% gerealiseerd worden!

Andere voordelen van de HP-PSA technologie zijn:
   • Optimale luchtstroom en een ingesloten koolstof bed voor een lage kans op vorming van koolstof gruis;
   • Lange levensduur van de koolstof, dus lagere afschrijving;
   • Voorzien van een geïntegreerde droger, dus geen koeldroger vereist;
   • Lage persluchtfactor, waardoor lager verbruik van elektriciteit en een kleinere compressor;
   • Elke gewenste stikstofzuiverheid kan bereikt worden, tot wel 99,99%;
   • Modulaire structuur voor kostenbesparing en eenvoudig onderhoud.
Redundantie mogelijkheden

Klanten kunnen ook kiezen voor een gedeeltelijk of volledig redundant systeem zodat bij storing of onderhoud aan de installatie de vereiste productie in stand blijft.
Bijvoorbeeld voor een groot systeem kan het systeem geconfigureerd worden met twee hoofd-units die de gewenste capaciteit behalen (elk 50%), terwijl een derde unit geïnstalleerd wordt als back up.
Voor volledige redundantie is het mogelijk om een tweede identiek LOX® systeem als back-up te installeren.
In situaties waar het stroomtarief ’s nachts lager is, kan de redundante unit geconfigureerd worden om ook te functioneren tijdens de nacht en het zuurstofniveau nog verder te laten dalen zodat het systeem overdag op een lager vermogen kan draaien.

Innovatie, kwaliteit en flexibiliteit

Al onze producten worden ontwikkeld en geassembleerd in onze eigen fabriek in Honselersdijk en hebben zich ontwikkeld rond de kernwaarden van ons bedrijf: innovatie, kwaliteit en flexibiliteit.
Doordat we de productie in eigen beheer hebben, zijn wij een zeer flexibele organisatie. Dit maakt het mogelijk om te bouwen naar uw specifieke wens om een aangepaste installatie te leveren die voldoet aan uw wensen, in plaats van een standaard productrange.
Maximale veiligheid en aanzienlijk lagere draaikosten:
FX Prevent biedt u scherp geprijsde systemen met een langdurige werking en kosten-efficiënt onderhoud.

24uur Service-line

Met onze 24/7 service dienst staan wij dag en nacht klaar en bieden wij u de service en kwaliteit die mag verwachten.


Preventie en niet blussen!

Een proactieve aanpak die vermindert uw risico’s en versterkt uw bedrijfscontinuïteit

Milieu vriendelijk

Onze innovative brandpreventiesystemen zijn veilig voor mens en milieu!

Innovatie, kwaliteit en flexibiliteit

Al onze producten worden ontwikkeld en samengesteld in onze eigen fabriek in Honselersdijk en kenmerken zich door innovatie en kwaliteit.


  Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.