FX Prevent: specialisten op het gebied van zuurstof reductiesystemen.

Het fundament van ons bedrijf is gebaseerd op de uitgebreide kennis die we hebben over het ontwikkelen en het toepassen van stikstof generatoren. Ook zijn we zeer ervaren op het gebied van brand- en explosie bescherming. Naast de uitvoering van onze zuurstofreductie systemen voor brandpreventie (LOX® systemen), kunnen ze ook worden gebruikt voor de houdbaarheid van fruit (ULO cellen), insecten uitroeiing, en voor verschillende toepassingen in de voedingsindustrie.

0
PERSLUCHT NODIG OM 1m³ STIKSTOF TE PRODUCEREN
0%
MAXIMALE ENERGIE BESPARINGEN
0%
O2 PERCENTAGE
0%
KLANTGERICHTHEID
0ruimtes
MET ÉÉN LOX® SYSTEEM KAN BESCHERMEN TOT:
FX Prevent is actief betrokken bij het ontwikkelen van producten en biedt haar netwerk en klanten uitgebreide service en ondersteuning. We ontwikkelen momenteel ook normen en richtlijnen gericht op het waarborgen van de kwaliteit en de functionaliteit van de zuurstofreductiesystemen.

Wij zijn zelf verantwoordelijk de ontwikkeling en productie van onze LOX® systemen. Dit geeft ons de mogelijkheid om onze producten en services verder te optimaliseren en in te spelen op de specifieke behoeften en eisen van onze klanten.
Ons doel is, in samenwerking met onze klanten en eisende partijen zoals de overheid en verzekeringsmaatschappijen, creëren van de veiligst mogelijke werk- en opslagomgeving waarin schade aan mensen en eigendommen van het bedrijf en het milieu tot een minimum beperkt zijn.
FX Prevent werkt nauw samen met PRESSCON. We werken vanuit Honselersdijk met een organisatie van 25 professionals . Onze hoofdvestiging op de Veilingweg in Honselersdijk beschikt over 1.000m2 werkplaats met daarnaast 250 m2 kantoorruimte. We hebben ook onze eigen test- en demonstratiefaciliteiten

1997
De oprichting van PRESSCON
PRESSCON heeft haar focus op het design, constructie en onderhoud van stikstof expansiesystemen voor grootschalige kasverwarmingssystemen. De vooruitgang die PRESSCON heeft gemaakt op het gebied van stikstof generatoren, baande de weg voor FX Prevent, en de expertise opgebouwd in de tuinbouw-toepassingen helpt ons met het creëren van de meest energie-efficiënte zuurstofreductie systeem op de markt.
2005
De oprichting van FX Prevent
Toen PRESSCON zich realiseerde dat de knowhow al bestond binnen het bedrijf om stikstofgeneratoren toe te passen als brandpreventiesystemen, werd FX Prevent opgericht. Sindsdien zijn we gegroeid en zijn we succesvol in het leveren van de meest energie-efficiënte zuurstof reductiesystemen aan klanten in binnen- en buitenland.

 

2009
BRL-K21017 / 01 richtlijnen evaluatie
KIWA heeft in samenwerking met FX Prevent, de beoordelingsrichtlijn BRL K-21017 voor zuurstofreductiesystemen ontwikkeld. De richtlijnen beschrijft het ontwerpen, installeren, leveren en ondersteunen van zuurstofreductiesystemen. Deze richtlijnen zijn officieel goedgekeurd door het panel van deskundigen op 21 januari 2009.
2008
Ontwikkeling van de HP-PSA technologie
Voortbordurend op de PSA (pressure swing adsorption) technologie, hebben FX en PRESSCON een compleet nieuw systeem ontwikkeld (HP, High Perfomance) dat de nadelen die ondervonden werden bij traditionele systemen elimineert.
Door geoptimaliseerde luchtstroom in het systeem en een uniek aandruk-systeem voor het actieve kool is onze LOX® systeem het meest milieuvriendelijk op de markt met een aanzienlijk lager energieverbruik en een langere levensduur dan die van concurrenten.

24hr Service-Line

+31(0)1 7464 8300

De servicedienst is 24 uur en 7 dagen in de week beschikbaar voor alle klanten.

Contact met ons opnemen:

      Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.