Email:

info@fx-prevent.com 

Tel:

+31(0)174 64 83 00

Aan het begin van dit jaar hebben we een LOX® brandpreventiesysteem geleverd voor een automatisch vrieshuis in Zuid-Europa.

De uitdaging:

Een paar jaar geleden was er bij dit bedrijf een zuurstofreductiesysteem geïnstalleerd door één van onze concurrenten. Helaas voldeed dit systeem niet aan de verwachtingen van de klant.
Als gevolg van herhaaldelijke storingen en onvoorspelbaar energieverbruik, werd de beslissing genomen om te investeren in een meer betrouwbare en energie-efficiëntere oplossing.
Uitgebreid onderzoek naar alternatieven heeft de klant in contact gebracht met FX Prevent, waarna besloten is om tot aanschaf over te gaan.

Onze oplossing:

Om te voldoen aan de eisen van dit project, hebben we een LOX® brandpreventiesysteem ontworpen en gebouwd met een productiecapaciteit van 150 m3 van 95% zuivere stikstof per uur.
Om deze flow te kunnen produceren, gebruikt het LOX systeem een 15 kW compressoren en een 30kW compressor die samen de benodigde 270 m3 perslucht leveren.
Het systeem is zo ontworpen dat de 30kW compressor zoveel mogelijk ’s nachts gebruikt wordt (wanneer de energiekosten lager zijn), en de 15kW compressor overdag wordt ingezet.
Het systeem maakt ook gebruik van onze eigen OX®- High Precision zuurstofsensoren alsook van onze LOX® controller met afstand monitoring.
Met gebruik van onze HP-PSA technologie is de verwachte energiebesparing tot wel 40% in vergelijking tot het oude systeem.

Project details:

Beveiligde ruimte: 90.000 m3
Temperatuur in de beveiligde ruimte: -25 °C
Toepassing pakhuis: Opslag van diepgevroren voedingsmiddelen
Vereist zuurstofgehalte: 17%
Kalibratie zuurstofsensor: zeeniveau, barometrische druk: 1,013 mBar en een buitentemperatuur van 20 °C.
Redundantie (reserve) capaciteit: 25%
N50 Waarde: 0,02
Type pallets gebruikt: 1,00 x 1,20 x 2,25m
Gemiddelde inkomende en uitgaande goederen (één pallet per deur opening):
  • Input: 125 pallets per dag
  • Output: 125 pallets per dag
FX Prevent – After Sales Services
Klanttevredenheid en de kwaliteit van ons werk zijn onze topprioriteiten bij het werken met onze klanten. Bij FX Prevent hebben we ons eigen ervaren installatie- en serviceteam bestaand uit hoog opgeleide servicetechnici (VCA gecertificeerd) die het onderhoud van de LOX brandpreventie systemen en perslucht installaties kunnen uitvoeren.
We bieden diverse onderhoudsmodellen aan, op basis van een uurtarief of in de vorm van een onderhoudscontract voor zowel in Nederland als daarbuiten. Ook hebben we een samenwerkingsverband met betrouwbare serviceteams in verschillende landen om zo onnodige onderhoudskosten voor onze klanten te voorkomen.

Voor meer informatie over de LOX® brandpreventie systemen en hun toepassingen in vrieshuizen (gekoelde opslag), kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op

24uur Service-line

Met onze 24/7 service dienst staan wij dag en nacht klaar en bieden wij u de service en kwaliteit die mag verwachten.

Preventie en niet blussen!

Een proactieve aanpak die vermindert uw risico’s en versterkt uw bedrijfscontinuïteit

Milieu vriendelijk

Onze innovative brandpreventiesystemen zijn veilig voor mens en milieu!

Innovatie, kwaliteit en flexibiliteit

Al onze producten worden ontwikkeld en samengesteld in onze eigen fabriek in Honselersdijk en kenmerken zich door innovatie en kwaliteit.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

© 2019 FX Prevent