Email:

info@fx-prevent.com 

Tel:

+31(0)174 64 83 00

Kort geleden heeft FX-Prevent het eerste LOX® Brandpreventiesysteem in Zuid-Afrika opgeleverd. De LOX installatie is uitgevoerd in opdracht van Euroberry (Pty Ltd) en bemiddeld door onze Zuid-Afrikaanse distributeurs, Nitro-Gen Africa.
Euroberry is een leverancier in diepgevroren fruit in de Zuid-Afrikaanse markt met in het assortiment: fruitpuree, fruit concentraten en gedroogd fruit.
Euroberry is opgericht in 2000 en heeft tegenwoordig drie vrieshallen en distributiecentra in de belangrijkste commerciële centra van: Somerset West (hoofdkantoor), Johannesburg en Durban.
Euroberry heeft FX-Prevent benaderd via onze Zuid-Afrikaanse distributeur, Nitro-Gen Africa, met het verzoek om een LOX® zuurstofreductie – brandpreventiesysteem te ontwerpen en te bouwen voor het gekoelde hoogbouwmagazijn van hun productiefaciliteit in Kaapstad.
Omdat de lucht in gekoelde magazijnen extreem droog is, is er een grotere kans op een uitbraak van brand. Het is daarom van groot belang om het magazijn te beschermen. Door het zuurstofniveau te verlagen naar 17% kan brand niet ontstaan en zich niet voortplanten.

 

Euroberry erkende het belang van het nemen van de best mogelijke preventieve maatregelen voor brandveiligheid om hun investeringen en medewerkers te beschermen tegen een mogelijke brand.

Eén van de belangrijkste redenen van Euroberry om het LOX® brandpreventiesysteem te kiezen, was de grote energie-efficiëntie van onze HP-PSA Stikstof Generator Units.
Het stikstofproductie systeem van FX-Prevent is niet alleen 50% energie-efficiënter dan concurrerende units (membraantechnologie of conventionele PSA-technologie), maar ze hebben ook een veel langere effectieve levenscyclus dankzij het innovatieve ontwerp.

De installatie is ontworpen volgens het N+1 principe (met 50% redundantie capaciteit).

De LOX®-stikstofgenerators hebben een zeer compact en flexibel ontwerp dat zeer efficiënte systeem opschaling mogelijk maakt.
Onze stikstofproductie-units zijn gebouwd met hoogwaardige onderdelen en de units zijn zodanig ontworpen dat zij kunnen door produceren tijdens onderhoud.
De perslucht capaciteit die nodig is voor het LOX® stikstof systeem wordt geleverd door twee compressoren om ook hier redundantie te bereiken.

Het magazijn heeft een totaal volume van circa 13.000 m3.

Rekening houdend met de invoer in en uitvoer uit het magazijn en de luchtlekkage, hebben we een LOX® zuurstofreductie ontwikkeld en gebouwd waarmee voldoende stikstof per uur kan worden geproduceerd.

Door 95% zuivere stikstof in het koelvrieshuis te blazen, wordt het zuurstofniveau verlaagd tot 17%; dit wordt te allen tijde automatisch op niveau gehouden.
Om het zuurstofniveau in beveiligde zones goed te kunnen bewaken, heeft FX-Prevent negen OX® Zuurstof sensoren geïnstalleerd. Ook de aangrenzende ruimtes en de technische ruimte worden bewaakt door LOX® Oxygen.
Deze onderhoudsvrije zuurstofsensoren gebruiken zirkoniumdioxide-elementen, uitgerust met 5-punts kalibratie en zijn niet gevoelig voor barometrische drukveranderingen. De sensoren hebben een nauwkeurigheid met een tolerantie van slechts 0,1%.
Het systeem beschikt ook over twee LCD-schermen (met zuurstofniveau-aflezing) en visuele en akoestische alarmen, die de toegangsdeuren bewaken. Een touchscreen controle unit is geïnstalleerd in de technische ruimte beveiligen om het systeem te kunnen bedienen.
Vanwege de energie-efficiëntie van onze LOX® zuurstof reductie systeem en hun de levenscyclus, zijn wij er van overtuigd dat Euroberry de laagst mogelijke TCO voor dit systeem zal bereiken. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken aan toekomstige projecten.
FX Prevent – After Sales Services
Klanttevredenheid en de kwaliteit van ons werk zijn onze topprioriteiten. FX Prevent heeft een ervaren installatie- en serviceteam bestaand uit hoog opgeleide servicetechnici (VCA gecertificeerd) die het onderhoud van de LOX brandpreventie systemen en perslucht installaties kunnen uitvoeren.
We bieden diverse onderhoudsmodellen aan (op basis van een uurtarief of in de vorm van een onderhoudscontract) zowel in Nederland als daarbuiten. Ook hebben we een samenwerkingsverband met betrouwbare serviceteams in verschillende landen om zo onnodige onderhoudskosten voor onze klanten te voorkomen.
Voor meer informatie over onze Zuid-Afrikaanse distributeurs, Nitro-Gen Africa, bezoek dan hun website.

www.euroberry.co.za
Voor meer informatie over de LOX® brandpreventie systemen en hun toepassingen in vrieshuizen (gekoelde opslag), kunt u contact met ons opnemen.

Contact opnemen

24uur Service-line

Met onze 24/7 service dienst staan wij dag en nacht klaar en bieden wij u de service en kwaliteit die mag verwachten.

Preventie en niet blussen!

Een proactieve aanpak die vermindert uw risico’s en versterkt uw bedrijfscontinuïteit

Milieu vriendelijk

Onze innovative brandpreventiesystemen zijn veilig voor mens en milieu!

Innovatie, kwaliteit en flexibiliteit

Al onze producten worden ontwikkeld en samengesteld in onze eigen fabriek in Honselersdijk en kenmerken zich door innovatie en kwaliteit.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

© 2019 FX Prevent