Email:

info@fx-prevent.com 

Tel:

+31(0)174 64 83 00

Dafgårds is een Zweedse voedsel producent en is opgericht in 1937 door Gunnar Dafgård. Dafgårds is een familiebedrijf dat bekend staat als pionier in diepvriesmaaltijden.
Het succes en de continuïteit van het bedrijf is te danken aan de inzet van de familie om de ambitie van hun grootvader Gunnar, de focus op kwaliteit en innovatie, te volgen.
In 2015 breidt Dafgårds hun productiefaciliteit in Källby uit door het bouwen van een state-of-the-art automatisch hoogbouw vrieshuis met een oppervlakte van ongeveer 4.100 m2. Het vrieshuis heeft een hoogte van 34 meter (een totaal volume van ongeveer 140.000 m3) en een werktemperatuur van -28° Celsius.
Omdat het een automatisch systeem is dat werkt bij lage temperaturen, is het van groot belang om het risico op oververhitting of elektrische storingen van kabels, schijven of andere sub componenten te minimaliseren zodat deze niet kunnen ontbranden. Brand in deze extreem droge omgeving kan zich snel verspreiden.
De oplossing die Dafgårds gekozen heeft om hun investering, projecten, werknemers en bedrijfscontinuïteit te beschermen, is een LOX (Low Oxygen) brandpreventie systeem.
Omdat Dafgårds gekozen heeft voor een duurzaam vrieshuis, heeft ons LOX brandpreventie systeem haar concurrentie verslagen door ongeëvenaarde energie-efficiëntie. Met ons LOX brandpreventie systeem wordt in vergelijking met conventionele PSA systemen en membraan systemen tot wel 50% bespaard op energiekosten.

Het systeem dat we ontworpen en gebouwd hebben, gebruikt twee 30 kW compressoren (waarvan één compressor zorgt voor een redundant systeem) en een 22 kW compressor.
De luchtstroomcapaciteit van het systeem is ongeveer 300 m3 per uur met een stikstofconcentratie van 95%. Door het inblazen van deze hypoxische lucht in het vrieshuis, wordt het zuurstofgehalte verlaagd tot 16%. Op dit punt is het ontstaan en uitbreiden van brand onmogelijk.

Als u meer wilt weten over Dafgårds en hun kernactiviteiten verwijzen wij u graag naar hun website.
Bezoek hun website

FX Prevent – After Sales Services
Klanttevredenheid en de kwaliteit van ons werk zijn onze topprioriteiten bij het werken met onze klanten. Bij FX Prevent hebben we ons eigen ervaren installatie- en serviceteam bestaand uit hoog opgeleide servicetechnici (VCA gecertificeerd) die het onderhoud van de LOX brandpreventie systemen en perslucht installaties kunnen uitvoeren.
We bieden diverse onderhoudsmodellen aan, op basis van een uurtarief of in de vorm van een onderhoudscontract voor zowel in Nederland als daarbuiten. Ook hebben we een samenwerkingsverband met betrouwbare serviceteams in verschillende landen om zo onnodige onderhoudskosten voor onze klanten te voorkomen.

Voor meer informatie over de LOX® brandpreventie systemen en hun toepassingen in vrieshuizen (gekoelde opslag), kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op

24uur Service-line

Met onze 24/7 service dienst staan wij dag en nacht klaar en bieden wij u de service en kwaliteit die mag verwachten.

Preventie en niet blussen!

Een proactieve aanpak die vermindert uw risico’s en versterkt uw bedrijfscontinuïteit

Milieu vriendelijk

Onze innovative brandpreventiesystemen zijn veilig voor mens en milieu!

Innovatie, kwaliteit en flexibiliteit

Al onze producten worden ontwikkeld en samengesteld in onze eigen fabriek in Honselersdijk en kenmerken zich door innovatie en kwaliteit.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

© 2019 FX Prevent