Email:

info@fx-prevent.com 

Tel:

+31(0)174 64 83 00

Agristo N.V. is een gerenommeerd bedrijf met het hoofdkantoor in Harelbeke (België) en met extra productielocaties in Nazareth en Tilburg (Nederland). Agristo is gespecialiseerd in de productie van een breed scala aan diepgevroren en gefrituurde aardappelproducten, zoals frites.
Na de oprichting meer dan 30 jaar geleden, blijft Agristo haar corebusiness door ontwikkelen en heeft nu een productie van meer dan 400.000 ton product per jaar met afzet in meer dan 80 landen.
Met het oog op de toenemende vraag heeft Agristo besloten de productiefaciliteit in Nazareth uit te breiden door een nieuw automatisch hoogbouw vrieshuis (gekoeld magazijn) te bouwen dat geschikt is voor bijna 25.000 pallets bij een temperatuur van -25° C. Het nieuwe magazijn is met een hoogte van 44 meter één van de hoogste gekoelde, volautomatische opslagplaatsen ter wereld.
Omdat het vol automatisch logistieke systeem zeer geavanceerd is en werkt bij zeer lage temperaturen, onderkende Agristo het belang van het minimaliseren van de kans op brand in deze extreem droge omgeving en heeft alle mogelijke (preventieve) voorzorgsmaatregelen genomen.

Eén van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen in dit gebouw is het LOX® (Low Oxygen) brandpreventie systeem van FX Prevent, dat het risico van een potentiële brand, bijvoorbeeld veroorzaakt door oververhitting of defecten aan kabels, bewegende delen of andere componenten, minimaliseert.
Ook in haar diepvries opslag in Tilburg maakt Agristo reeds (sinds 2013) gebruik van het LOX® systeem van FX Prevent en toen de plannen voor de nieuw te bouwen diepvries opslag concreet werden, heeft Agristo FX Prevent opnieuw benaderd voor het ontwerpen en bouwen van een LOX® brandpreventie systeem dat de diepvriesproducten tegen mogelijke brandgevaren zal beschermen.
De gekozen oplossing is een redundant LOX® brandpreventie systeem; en een brandpreventie systeem dat gebruik maakt van onze nieuwste generatie stikstof productie-units.
De nieuwe units zijn voorzien van een zeer compact, maar ook flexibel ontwerp dat zorgt voor een beter ruimte- en energiegebruik. De installatie is zo ontworpen dat alle componenten gemakkelijk bereikbaar zijn, zodat het uitvoeren van onderhoud snel en efficiënt kan worden uitgevoerd.
Het systeem bestaat uit 5 samenwerkende units om een voldoende flow met een stikstofzuiverheid van 95% te garanderen.
Door het inblazen van de hypoxische lucht (95% stikstof) in het vrieshuis, wordt het zuurstofniveau verlaagd naar een percentage waar ontsteking en voortplanting van brand niet meer mogelijk is.
Eén van de belangrijkste redenen dat Agristo N.V. voor het LOX brandpreventie systeem heeft gekozen, is de unieke energiezuinigheid van onze HP-PSA stikstof generator systemen, die tot 50% energiezuiniger zijn dan de installaties van concurrenten die gebruik maken van de membraan techniek of de conventionele PSA technologie.
Als u meer wilt weten over Agristo N.V. en hun corebusiness, kunt u terecht op hun website:
www.agristo.com
FX Prevent – After Sales Services
Klanttevredenheid en de kwaliteit van ons werk zijn onze topprioriteiten bij het werken met onze klanten. Bij FX Prevent hebben we ons eigen ervaren installatie- en serviceteam bestaand uit hoog opgeleide servicetechnici (VCA gecertificeerd) die het onderhoud van de LOX brandpreventie systemen en perslucht installaties kunnen uitvoeren.
We bieden diverse onderhoudsmodellen aan, op basis van een uurtarief of in de vorm van een onderhoudscontract voor zowel in Nederland als daarbuiten. Ook hebben we een samenwerkingsverband met betrouwbare serviceteams in verschillende landen om zo onnodige onderhoudskosten voor onze klanten te voorkomen.
Voor meer informatie over de LOX® brandpreventie systemen en hun toepassingen in vrieshuizen (gekoelde opslag), kunt u contact met ons opnemen.
Neem contact met ons op

24uur Service-line

Met onze 24/7 service dienst staan wij dag en nacht klaar en bieden wij u de service en kwaliteit die mag verwachten.

Preventie en niet blussen!

Een proactieve aanpak die vermindert uw risico’s en versterkt uw bedrijfscontinuïteit

Milieu vriendelijk

Onze innovative brandpreventiesystemen zijn veilig voor mens en milieu!

Innovatie, kwaliteit en flexibiliteit

Al onze producten worden ontwikkeld en samengesteld in onze eigen fabriek in Honselersdijk en kenmerken zich door innovatie en kwaliteit.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

© 2019 FX Prevent